منتدي طماف ايرينى
اهلا بكم في منتدي طماف ايريني ونتمني لكم اوقات مباركة
ومنتظرين مشاركاتكم
منتدي طماف ايرينى
اهلا بكم في منتدي طماف ايريني ونتمني لكم اوقات مباركة
ومنتظرين مشاركاتكم
منتدي طماف ايرينى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلالتسجيــــلدخول
   1 فقال لا تخف لان الذين معنا اكثر من الذين معهم (2مل16:6). 2  الجواب اللين يصرف الغضب والكلام الموجع يهيج السخط (ام1:15).  3 يارب تجعل لنا سلاما لانك كل اعمالنا صنعتها لنا (اش12:26).  4طوبى للذى ينظرالى المسكين فى يوم الشر ينجيه الرب (مز1:41).  5 لانه لا يزل من قلبه ولا يحزن بنى انسان (مز33:31 .  6 واما التقوى مع القناعه فهى تجاره عظيمه (اتى6:6)  7 ليصل المسيح بالايمان فى قلوبكم (اف17:3).  8 فان جاع عدوك فاطعمه وان عطش فاسقه لانك ان فعلت هذا تجمع جمر نار على راسه (رو20:12)   9لانك انت رجائى يا سيدى الرب متكلى منذ صباى (مز5:71).  10 مخافه الرب ادب حكمه وقبل الكرامه التواضع (ام33:15)  11 الذين يزرعون بالدموع يحصدون بالابتهاج (مز5:126).  12 لا تقدر شجرة جيدة ان تصنع اثمارا رديّة ولا شجرة رديّة ان تصنع اثمارا جيدة .  13 كل شجرة لا تصنع ثمرا جيدا تقطع وتلقى في النار .  14 فاذا من ثمارهم تعرفونهم  15 ليس كل من يقول لي يا رب يا رب يدخل ملكوت السموات. بل الذي يفعل ارادة ابي الذي في السموات .  16 طريق الكسلان كسياج من شوك وطريق المستقيمين منهج (ام19:15).  17 لان الرب راض عن شعبه يجمل الودعاء بالخلاص (مز4:149)  18 اما رحمه الرب فالى الدهر والابد على خائفيه وعدله على بنى البنين (مز17:103).  19ان سالتم شيئا باسمى فانى افعله (يو14:14) .  20 افرحوا وتهللوا لآن اجركم عظيم فى السموات فانهم هكذا طردوا الانبياء الذين قبلكم (مت12,11:5) .  21 ويل للحكماء فى عين انفسهم والفهماء عند ذواتهم (اش21:5).  22 فقال لا تخف لان الذين معنا اكثر من الذين معهم (2مل16:6).  23 الق علي الرب همك فهو يعولك    
مواضيع مماثلة

     

     العدس بطرق كتيررررر

    اذهب الى الأسفل 
    3 مشترك
    كاتب الموضوعرسالة
    ماران آثا
    عضو شرف
    عضو شرف
    ماران آثا


    عدد الرسائل : 417
    تاريخ التسجيل : 25/06/2008

    العدس بطرق كتيررررر Empty
    مُساهمةموضوع: العدس بطرق كتيررررر   العدس بطرق كتيررررر Emptyالأربعاء 02 يوليو 2008, 8:46 pm

    الكشري بالعدس الأصفر

    المقادير :
    فنجان أرز
    2 فنجان عدس أصفر- 3 معالق كبيرة زيت
    4 و نص فنجان ماء _ ملح _بصلة كبيرة
    الطريقة :
    يغسل الارز جيدا ويحمر الأرز في الزيت قليلا و بعدين تشيلية من الزيت في الزيت المتخلف من تحمير الأرز يحمر العدس قليلا بنفس الطريقة و بعدين تشيلية برضة من الزيت حطى الماء على الزيت اللى حمرنا فية و الملح ويترك حتى يغلي لمدة خمس دقائق اخلطى الأرز مع العدس ثم يضاف على الماء المغلي ويطهى على نار هادئة بنفس طريقة الارز العادية في معلقة ز يت كبيرةحمر ى البصلة لحد ما تحمر و بعد ما يكون العدس بالارز استوى حطى الزيت اللى حمرنا فية البصلة عليهم يغرف في طبق و يجمل الوجه بالبصل المحمر .


    شوربة العدس

    ربع كيلو عدس اصفر
    ملح – فلفل – كمون – بصلة متوسطة مخرطة رفيع – طماطماية – بطاطساية صغيرة – جزرة صغيرة
    شطة حسب الرغبة
    الطريقة
    نضع العدس فى حلة على النار و علية الطماطماية مقطعة اربع و الجزرة مقشرة و مقطعة قطع صغيرة و البطاسطاية مقشرة و مقطعة نصين
    ونضع الماء يغطى العدس بكوب ماء و نتركة لحد ما يستوى مع التقليب و نشيل الريم و نراقب الماء كل ما ينقص نزود شوية بشوية
    بعد ما يستوى اما نضعة فى الخلاط فى دورق العصير و نضربة ( او ) نصفية بمصفة الطماطم ام ايد )
    وانا بفضل المصفاة
    ثم نضع شوربة العدس فى الحلة و نبدأ فى وضع الملح و الفلفل و الكمون بس زودى الكمون شوية بيديها طعم جميل وقلبى و ظبطى تخانة العدس زى ما انتى شايفة امامك يعنى لو تخينة زودى ماء و قلبى
    هاتى معلقتين زيت و عليهم البصلة المبشورة لحد ما تصفر وحطيها على العدس تقليبة و اطفى النار


    العدس الاصفر المغروف

    بعد ما عملنا شوربة العدس عادى خالص وبنوصل للمرحلة اللى بنحط تقلية البصل فى العدس بنخفف الشوربة شوية وبنغسل حوالى نص كوباية ارز وبنضعها على العدس واهم حاجة تفضلى تقلبى علشان الارز مايلزقش لحد الارز مايستوى وتغرفية فى الاطباق زى الارز باللبن بالضبط وتضعى نص البصلة التانية على الوش[/COLOR

    كشرى العدس الاصفر

    كوب عدس اصفر
    كوب ارز
    زيت
    ملح - كمون
    الطريقة
    اغسلى الرز لوحدة واغسلى العدس الاصفر لوحدة
    ضعى فى حلة على النار حوالى 3 معالق زيت وحطى الارز فى الزيت
    وقلبى قلبى لحد ما تحسى ان الارز اتبل كلة بالزيت وفرفر
    ضعى العدس على الارز والملح والكمون واخلطيهم ببعض
    وبعدين حطى عليهم ماء كأنك بتسوى الارز عادى خالص ولما يشرب الماء تروحى موطية النار
    تسبية لحد لما يستوى وتغرفية وبيكون الكشرى مفرفر وبالهنا والشفا
    بيتاكل معاة طرشى زى الليمون بيبقى جميل
    ملحوظة بالنسبة للعدس الكشرى ممكن يتعمل مش مفرفر بيكون طرى (سوفت )فية ناس كتير بتحبة كدة
    بعد ما يشرب الماء ونوطى النار اثناء ما هو بيستوى ترشرشى كل شوية بشوية ماءحتلاقية بيطرى ولما يستوى قبل ما تطفى النار على طول تروحى حطة علية معلقة زيت و تقلبيها وتطفى النار وتغرفية



    طاجن عدس اسود (بجبة )

    نص كيلو عدس اسود
    كوب بصل
    راس ثوم مهروس
    كيلو طماطم
    كوب فلفل اخضر مقطع صغير
    ربع كوب خل
    ملح – فلفل – شطة
    زيت
    الطريقة
    انقعى العدس حوالى ساعات
    اسلقى العدس فى ماء مغلى لحد ما يستوى نص سوا ثم صفية من الماء
    نحمر البصل والثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الخل
    ثم الفلفل الاخضر وقلبيه 5 دقائق ثم نضيف الطماطم المقطعة قطع صغيرة
    ونترك الخليط على النار لحد ما يتسبك نضع كوب ماء و الملح والفلفل والشطة
    ونخليهم لحد مايغلوا ثم نضيف لهم العدس تقليبتين لحد ما يغلى
    نضع المقدار كله فى طاجن وندخله الفرن حوالى ربع ساعة


    سلطة عدس بجبة

    2 كوب عدس اسود مسلوق
    - 4 فصوص ثوم مهروسين
    - 2 عصير ليمونة كبار
    ملح - زيت زيتون
    الطريقه
    اسلقى العدس عادى وصفية من الماء بتاعه وبعدين قشرى الثوم واهرسيه مع الملح ثم ضعى عليه عصير الليمون وبعدين ضعى الثوم بالملح بعصير الليمون بعد ما تخلطيهم على العدس وتروحى خلطاهم كويس بالمعلقة مع معلقة زيت زيتون وتضعيهم فى الطبق و ترشى على الوش كمان معلقة زيت
    على فكرة جربى حطى معاهم بصلة خضراء مفرومة بتدى طعم جميل وممكن رشة شطة صغيرة للى بيحب الشطة


    صينية العدس بالصلصة

    كوب عدس اسود
    كوب عصير طماطم
    كوب بصل
    نص راس ثوم
    زيت
    ملح وفلفل وكمون
    ربع كوب خل
    نص حزمة بقدونس مخرط
    الطريقة
    اغسلى العدس من الصبح وانقعية لحد ميعاد الغداء .اسلقى العدس فى ماء مغلى نص سوى بس .نقدح الزيت فى مقلاية ونحمر فيه البصل لحد مايصفر ثم نضع الثوم المهروس ونحمرهم سوا وبعدين نضع الخل وعصير الطماطم ونتركهم يتسبكوا )زى صلصة الكشرى ( نضع العدس والبقدونس على الصلصة ونخلطهم وبعدين نضعهم. فى طبق فرن ونتبلهم وشوية ماء وندخلهم الفرن لحد ما الصينية تستوى ويتاكل على طول وهو سخن


    صينية العدس فى الفرن

    كوب عدس اصفر
    نص كوب بصل
    5 فصوص ثوم مهروسين
    نص كوب بقدونس
    نص كيلو طماطم
    فلفلة رومى كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
    زيت
    ملح وفلفل وكمون
    كزبرة ناشفة
    الطريقة
    نعمل العدس شوربة عادية زى اللى كتبناها قبل كدة بس بعد ماتصفية متزوديش علية ماء سيبية تخين زى ماهو نقدح الزيت فى مقلاية ونحمر فيه البصل لحد مايصفر ثم نضع الثوم المهروس ونحمرهم سوا وبعدين نضع عصير الطماطم ونتركهم يتسبكوا .نتبلها بالملح والفلفل والكمون والكزبرة وبعدين نضع الفلفل الاخضر والبقدونس ونقلب كله مع بعض ثم نضع العدس ونقلب كله مع بعض ونظبط الحدق. نصب الخليط فى طبق فرن وندخله فرن متوسط الحرارة
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    نيفين بنت الفادي
    نائبة المدير
    نائبة المدير
    نيفين بنت الفادي


    عدد الرسائل : 442
    تاريخ التسجيل : 13/06/2008

    العدس بطرق كتيررررر Empty
    مُساهمةموضوع: رد: العدس بطرق كتيررررر   العدس بطرق كتيررررر Emptyالأربعاء 02 يوليو 2008, 9:09 pm

    طرق حلوه اااااااااااااااوي
    انتي ناويه تعلمينا الطبيخ يامارو
    للي مش بيعرف زي حلاتي
    ميرسي يامارو
    العدس بطرق كتيررررر 198597
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    ماران آثا
    عضو شرف
    عضو شرف
    ماران آثا


    عدد الرسائل : 417
    تاريخ التسجيل : 25/06/2008

    العدس بطرق كتيررررر Empty
    مُساهمةموضوع: رد: العدس بطرق كتيررررر   العدس بطرق كتيررررر Emptyالأربعاء 02 يوليو 2008, 9:22 pm

    اهو حاجات صيامى علشان نتعلم فى الصيام
    و فى الفطار هجبلك حاجات فطارى
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    mrmr reda
    عضو جديد
    عضو جديد
    avatar


    عدد الرسائل : 18
    العمر : 51
    تاريخ التسجيل : 08/12/2008

    العدس بطرق كتيررررر Empty
    مُساهمةموضوع: رد: العدس بطرق كتيررررر   العدس بطرق كتيررررر Emptyالجمعة 29 مايو 2009, 6:05 pm

    الله يبارك وبعدين احنا عايزين عدس بالحمة
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     
    العدس بطرق كتيررررر
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1
     مواضيع مماثلة
    -

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    منتدي طماف ايرينى :: قــــــسم المراة :: حواء والمطبخ-
    انتقل الى: