ماران آثا عضو شرف
عدد الرسائل : 417 تاريخ التسجيل : 25/06/2008
| موضوع: بيكاتا بالمشروم الأربعاء 02 يوليو 2008, 8:36 pm | |
| جايبلكم معايا طريقة البيكاتا علشان انا بمووووووت فيها المقادير: نصف كيلو لحم بفتيك 2م ك دقيق 2م ك زبد كوب مشروم طازج مكعب مرقه نصف كوب ماء دافىء عصير ليمونه بقدونس مفرى ملح+فلفل+بهارات
الطريقة: نضع ملعقة زبد فى طاسه على النار ويشوح المشروم 4 ق ثم ينشل جانبا تغطى شرائح اللحم بالدقيق ثم تحمر من الوجهين فى نفس الطاسه وتنشل
يذاب مكعب الماجى فى الماء ،ثم يوضع الزبد المتبقى فى الطاسه (نفس الطاسه المستعمله فى تحمير اللحم والمشروم) +الكريمه حتى بداية الغليان نضع البقدونس+عصير الليمون+الملح والفلفل والبهار يترك الخليط بضع دقائق للحصول على القوام الثقيل يوضع اللحم+المشروم على الصوص لدقيقتين ثم يصب فى طبق التقديم ويجمل بالبقدونس
ملاحظات: يقدم مع المكرونه او الارز يمكنك اضافة كريمه فريش بدلا من الليمون والماء الدافىء | |
|
نيفين بنت الفادي نائبة المدير
عدد الرسائل : 442 تاريخ التسجيل : 13/06/2008
| |
ماران آثا عضو شرف
عدد الرسائل : 417 تاريخ التسجيل : 25/06/2008
| موضوع: رد: بيكاتا بالمشروم الجمعة 04 يوليو 2008, 4:34 pm | |
| ميرسى جدا يا نيفين لمتابعتك ياللا جربيها و قوليلى | |
|